Guide: Sådan laver du din egen pasta

Det kan virke uoverskueligt at lave sin egen pasta, men ikke desto mindre er det det hele værd - og så er det faktisk slet ikke så besværligt. Se her, hvordan du selv laver pasta.

Det er nemt og lækkert at lave frisk pasta, og kvaliteten er bedre end langt de fleste pastatyper, du kan købe i det lokale supermarked. Din egen, hjemmelavede pasta bliver både blødere, tyndere og får en mere delikat konsistens.

Du skal udelukkende bruge mel, æg og eventuelt olivenolie, hvis du vil skabe helt perfekt pasta. Du kan enten vælge at skære det ud i hånden eller ved at bruge en pastamaskine. Du kan se en oversigt over den bedste pastamaskine i test her, så du er sikker på, at du køber den rigtige, hvis ikke du har en i forvejen.

Hvordan laver man selv pasta?

Det er utroligt nemt at lave sin egen pasta, omend det naturligvis er mere krævende end blot at købe det hos det lokale supermarked. Opskriften, der følger herunder, er en sikker vinder. Husk dog på, at æggenes størrelse har en indflydelse på, hvor meget mel du skal bruge, hvorfor ingredienserne udelukkende er ment som en rettesnor og dermed ikke den endelige facit.

Hvis dejen er for svær at ælte eller virker for fugtig, tilføjer du blot mere mel eller æggehvide, hvorefter du får den konsistens, der er helt rigtig for hjemmelavet pasta. Du kan få pastamaskiner, som ælter dejen for dig, men det er nemt at gøre i hånden også. Nedenstående opskrift giver omkring 400 gram lækker, frisk pasta, som rækker til omkring tre voksne.

Ingredienser

  • 175 gram hvedemel
  • 75 gram durummel
  • 5 æggeblommer
  • 1 æg med æggehvide

Fremgangsmåde

  1. Det første, du skal gøre, er at blande de to melvarianter sammen. Hæld det efterfølgende i en skål.
  2. Slå det hele æg ud og tilføj til dejen. Efterfølgende tilsætter du de fem æggeblommer.
  3. Rør det sammen og bland mel og æggemasse lidt efter lidt. Det tager lang tid, hvorfor du skal væbne dig med tålmodighed. Du må ikke blande for meget på samme tid - så bliver det vanskeligt at ælte dejen.
  4. Når dejen er begyndt at forme sig og får den rigtige konsistens, fortsætter du med at ælte, indtil du har en helt rund kugle, som er glat og hverken er for tør eller for fugtig.
  5. Pak efterfølgende dejen ind i folie, hvorefter du lader den hvile i omkring 2 timer, før du udruller dejen og skærer den til. Du kan enten gøre det med en kniv, eller du kan bruge en pastamaskine.

Det nemmeste er at skære din pasta på en pastamaskine, hvor du kan lave de fleste former for pasta, men du kan også sagtens klare dig med en kagerulle og en god, skarp kniv. Det er op til dig, hvad du finder mest attraktivt. Det anbefales dog, at du investerer i en pastamaskine, hvis du ofte laver frisk pasta, da det er mere tidsbesparende.

Er du vild med pasta, så prøv også at eksperimentere med one pot pasta.