4 gode grunde til at bruge engangshandsker, når du laver mad

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke kan undvære mad i hverdagen. Det er den, der sørger for, at vi får den energi, som vi skal bruge, når vi skal gennem alle de trivialiteter, som dagen byder på, og det er således også den, der kan motivere os til at yde så effektivt, som det forventes af os.

Og når der er tale om noget, der er så vigtigt for os, så er det også vigtigt, at vi gør det så behageligt for os som muligt – blandt andet ved at gøre brug af engangshandsker.

1. Når du gerne vil slippe for gener efter din madlavning

Når man laver mad, er der tit tale om nogle skrappe råvarer, som der skal bruges. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med meget farveægte rødbeder eller måske meget stærke chilier.

Og det er sådanne ting, det kan være irriterende at få i berøring med huden på ens hænder. Både fordi det kan farve især omkring neglebåndede, men også fordi det kan gøre det svært at komme i kontakt med andre ting, idet det kan skabe kløe i øjnene, affarvning på skabe og skuffer, føre til lugtgener på ens hænder og fingre i flere dage efter, at maden er blevet tilberedt og så videre. Derfor er engangshandsker smarte at bruge.

2. Skrappe madvarer kan give både kløe og svie

For det andet kan de skrappe madvarer også hurtigt føre til svie. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende, hvis man har meget tørre hænder eller måske små rifter efter hårdt arbejde.

Og kommer der for eksempel krydderier eller andre stærke sager i sådanne rifter og sår, kan det svie voldsomt. Det er ikke rart, og netop i sådanne tilfælde er det også en fordel at gøre brug af engangshandsker.

3. Når det handler om hygiejnen

Som en tredje grund er engangshandsker også smarte, når det handler om den daglige hygiejne. Når det er en nødvendighed, at man står med hænderne helt nede i maden, kan det for manges vedkomne føles mere rent, hvis man gør brug af et par engangshandsker.

Det er især noget, der gælder, hvis man skal lave mad til mange, hvorfor det også kan føles mere betryggende for dem at vide, at der er blevet brugt handsker under madlavningen.

Det sikrer nemlig, at selve huden ikke har været i berøring med maden. Og netop hygiejnen er noget, der er et meget stort fokus på for tiden.

4. Har du svært ved at røre ved madvarer?

Sidst men ikke mindst er engangshandsker måske også en fordel for dig, hvis du kan have svært ved at røre ved enkelte madvarer. Der er for eksempel mange, der føler ubehag ved at røre ved råt kød lige såvel, som der er flere, der ikke kan tåle nogle råvarer.

Og for alligevel at kunne komme gennem den daglige madlavning, er der derfor mange, der kan nyde flere fordele ved at gøre brug af engangshandsker.